راه و مسكن در هفته ای كه گذشت؛

از خودکفایی در قسمت ریلی تا افزایش وام مسکن جوانان

از خودکفایی در قسمت ریلی تا افزایش وام مسکن جوانان به گزارش مرکز املاک، مهم ترین اخبار هفته گذشته خبر افزایش وام مسکن جوانان بود که از جانب سرپرست بانک مسکن اعلام گردید همینطور از طرفی در قسمت ریلی هم ایران توانسته به خودکفایی برسد.



به گزارش مرکز املاک به نقل از مهر در هفته گذشته وزیر راه از افزایش ترانزیت کالا از مسیر دریای خزر خبرداد و همین طور رئیس بنیاد مسکن در نشست خبری خود اعلام نمود که سال ۱۴۱۰ مقرر است جشن مقاوم سازی تمامی روستاها را بگیریم و بنیاد مسکن تمام تلاشش این است که زودتر این مقاوم سازی به اتمام برسد. در ادامه اتفاقات هفته گذشته راه و مسکن را مرور می نماییم.
نقش ساخت مسکن در تحقق شعار سال
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از از پیشران هایی که اساسا می تواند جزو نقاط اثر گذار روی رشد طولانی مدت در کشور ما باشد بخش مسکن می باشد.
مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گزارش مرکز املاک به نقل از مهر در رابطه با نقش نهضت ملی مسکن در تحقق شعار سال، مهار تورم و رشد تولید اظهار داشت: یکی از از پیشران هایی که اساسا می تواند جزو نقاط اثر گذار روی رشد طولانی مدت در کشور ما باشد بخش مسکن می باشد. به سبب این که بحث ارتباطات پسینی و پیشینی که در اقتصاد به وسیله مسکن ایجاد می شود خیلی زیاد است، می تواند تولیدات خیلی زیادی را به حرکت در آورد.
طغیانی بیان کرد: قسمتی از آن توسط اعطای زمینهای مجانی ملی که در اختیار دولت می باشد و تأمین بخش دیگر در قانون جهش تولید مسکن آمده است که باید مشوق های برای رشد تولید مسکن در نظر گرفته شود و این مشوق ها بطور مداوم رصد شود و بر آنها نظارت صورت بگیرد تا مردم خودشان هم در حوزه رشد و اجرائی سازی نهضت ملی مسکن ورود کنند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اعلان اینکه تحقق قسمتی از نهضت ملی مسکن با مشارکت مردم امکان دارد، اظهار داشت: اگر این دو اتفاق بیفتد یعنی هم دولت دراین زمینه ورود کند و هم مردم تشویق شوند و به این عرصه وارد شوند در مجموع خیلی به رشد تولید و رشد نهضت ملی مسکن کمک می نماید.
وام مسکن جوانان افزایش یافت
سرپرست بانک مسکن از افزایش دو برابری سقف پرداخت تسهیلات حساب پس انداز مسکن جوانان برای افتتاح کنندگان حساب در سال ۱۴۰۲ آگاهی داد.
علی عسگری، سرپرست بانک مسکن در برنامه ای رادیویی به مبحث افزایش سقف تسهیلات مسکن جوانان پرداخت و اظهار داشت: به لحاظ شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و شرایطی که مسکن پیدا کرده ما در طرح قبلی سال قبل حداکثر سقفی که می توانستیم برای مسکن جوانان در شهر تهران تخصیص دهیم دو میلیارد تومان بود..
وی اضافه کرد: باتوجه به دستورالعملی که برای این بسته حمایتی برای وام مسکن جوانان داشتیم و در شهرهای مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۱.۵ میلیارد تومان و در سایر شهرها ۱.۴ میلیارد تومان بود و این یک مقدار متناسب با شرایط تورمی سقف لازم برای تأمین مسکن نبود، بدین سبب این سقف سال جاری حدودا دو برابر شد.
وی افزود: برمبنای تصمیم های گرفته شده این عدد برای شهر تهران برای سپرده گذاری ۱۵ ساله ۴ میلیارد تومان، مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۳.۴ میلیارد تومان و سایر شهرها ۲.۸ میلیارد تومان افزوده شد. حدودا چیزی حدود ۲ برابر سال قبل تسهیلات بیشتر شده است.
عسگری اظهار داشت: بر طبق این بسته تسهیلاتی، جوانانی که تمایل به بهره مندی از این تسهیلات را دارند دستشان بازتر می شود.
اجرای نهضت ملی مسکن در قسمت شهری از ۱۲۰ هزار واحد عبور کرد
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از اجرائی شدن بیشتر از ۱۲۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در قسمت شهری توسط بنیاد آگاهی داد.
حمیدرضا سهرابی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای تحت مسئولیت بنیاد مسکن را توضیح داد و اظهار داشت: تابحال به استعداد راه اندازی ۲۰۱ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن، زمین احصا شده و ۱۲۰ هزار و ۵۰۰ متقاضی هم به پروژه ها تخصیص یافته است.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: بیشتر از ۸۰ هزار واحد در مرحله فونداسیون، نزدیک به ۵۰ هزار در مرحله اسکلت بندی، ۲۲ هزار واحد اتمام سفت کاری، ۵۵ هزار واحد هم در مرحله عقد قرارداد با بانک و حدود ۶ هزار واحد در دفاتر اسناد رسمی در مرحله عقد قرارداد قرار دارند.
وی با تأکید بر این که روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرها با تصویب تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومان سرعت مناسبی گرفته است، تصریح کرد: طی دولت سیزدهم مقرر می باشد تا سالانه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن در شهرها و روستاها راه اندازی شود.
خودکفایی در تولید ریل
معاون ساخت وتوسعه راه آهن از خودکفایی در تولید ریل آگاهی داد و اظهار داشت: خط ریلی زاهدان- خاش بطور کامل داخلی سازی شده است.
عباس خطیبی معاون شرکت ساخت و توسعه درباب سرمایه گذاری در قسمت های ریلی به مهر اظهار داشت: روش های سرمایه گذاری در زمینه صنعت ریل متفاوت می باشد به طوریکه اکنون از تمام روش ها و فاینانس های داخلی و خارجی بمنظور بهره مندی از این طرح ها استفاده می نماییم.
وی در ادامه بیان کرد: البته حجم و ابعاد کارهای ریلی زمان بر است بدین سبب سرمایه گذاری کمتری به این سمت سوق پیدا خواهدنمود ولی تابحال سرمایه گذاری در قسمت ریلی امیدوار کننده بوده است.
معاون شرکت ساخت و توسعه درباب اتمام راه آهن زاهدان- خاش به مهر اظهار داشت: خط ریلی زاهدان- خاش ۶۲۸ کیلومتر است که طبق آخرین آمار حدود ۶۴ درصد این طرح به پایان رسیده است و اگر مشکلی ایجاد نشود این خط ریلی در سال ۱۴۰۳ به پایان خواهد رسید.
وی در ادامه اضافه کرد: اکنون در تولید خطوط راه آهن و تجهیزات متعلق به آن به خودکفایی رسیده ایم به طوریکه خط راه آهن زاهدان- خاش یکی از خطوطی است که به طر کامل داخلی سازی شده است.
افزایش ترانزیت کالا از مسیر دریای خزر
وزیر راه و شهرسازی و دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه بر توسعه همکاری ها در قسمت هوایی، دریایی، ریلی و جاده ای و استفاده از ظرفیت ترانزیت از مسیر دریایی خزر تاکید کردند.
مهرداد بذرپاش در دیدار و مذاکره با ایگور لویتین دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه توسعه همکاریهای حمل ونقلی بین دو کشور را باعث کسب منافع توسط دو طرف دانست و اظهار داشت: باآنکه تاریخ تجارت دریایی بین بنادر دو کشور سابقه بسیار طولانی دارد، اما استفاده از ظرفیت بنادر فعال دو کشور در دریای خزر در همکاریهای جدید می تواند مد نظر باشد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به میزبانی ایران از نخستین کشتی باری رورو روسیه بعد از ۲۱ سال در بندر نوشهر، این ترددها را گام بزرگی در تجارت دریایی بین ایران و روسیه برشمرد و بیان کرد: قراردادهای ایران و روسیه برای کشتی سازی در دریای خزر حائز اهمیت می باشد و توسعه «حمل و نقل چند وجهی» با ورود نخستین محموله ترانزیتی روسیه در سال قبل از مسیر کریدور بین المللی شمال – جنوب می تواند نوید بخش همکاریهای حمل ونقلی موثرتری باشد.
بذرپاش بیان گفت: گسترش ظرفیت ترانزیتی مسیر دریایی بوسیله کریدورهای دریای خزر همچون کریدورهای شرق و غرب دریای خزر می تواند بر کاهش ترافیک زمینی سنگین قفقاز هم مؤثر باشد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به همکاریهای دو کشور در صنایع هوایی، خواهان توسعه همکاری ها در زمینه حمل و نقل هوایی بین ایران و روسیه شد.
۱۴۱۰، سال اتمام مقاوم سازی تمامی روستاها
رئیس بنیاد مسکن اظهار داشت: سال ۱۴۱۰ مقرر است جشن مقاوم سازی تمامی روستاها را بگیریم و بنیاد مسکن تمام تلاشش این است که زودتر این مقاوم سازی به اتمام برسد.
اکبر نیکزاد رئیس بنیاد مسکن در نشست رسانه ای اظهار داشت: ۲۱ فروردین ماه سالروز تأسیس بنیاد مسکن می باشد و این نهاد انقلابیون این نهادی که یادگار امام است در طول انقلاب توانسته خدمتگذار مردم باشد به ویژه اقشار کم درآمد جامعه و مردم روستایی مورد توجه بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: در انجام کارهایی که به عهده بنیاد مسکن بوده است در انجام امورات استفاده از بخش خصوصی را در سرلوحه قرار داده است و با بخش خصوصی همکاری دارد از طرف دیگر با دولت هم ارتباط خوبی دارد و با نهادهای دیگر همکاری می کند تا بتواند بهترین خدمات را عرضه نماید.
وی درباب بخش روستایی اظهار داشت: سال ۱۴۱۰ جشن بگیریم که یک واحد غیر مقام در روستاها وجود ندارد و تلاش بر این است که زودتر از سال ۱۴۱۰ به این مقاوم سازی برسیم.
رئیس بنیاد مسکن درباب بافت های فرسوده تهران اظهار داشت: بافت فرسوده بنیاد مسکن ورود پیدا کرده است که ۱۱ هزار و ۳۰ واحد درحال نوسازی این در بحث مسکن شهری ۱۰۴ هزار و ۲۲۰ واحد درحال ساخت است ۳۶۱ هزار و ۲۱ واحد در کل درحال ساخت در کل کشور است.
تخلف ۲ مجموعه فروش بلیت در نوروز
سخنگوی سازمان هواپیمایی اظهار داشت: تخلفات هواپیمایی در قسمت گران فروشی هر لحظه مورد برسسی قررا خواهد گرفت در نورز هم یکی دو تا از زیر مجموعه های شرکت های فروش بلیت تخلف داشتند که ابلاغ گردید.
جعفر یارزلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری درباب تخلفات هواپیمایی به مهر اظهار داشت: پرونده های تخلف سال قبل که بحث گران فروشی به سازمان تعزیرات و قوه قضائیه ابلاغ گردید و درحال رسیدگی است و مجازات این شرکتها اعلام خواهد شد.
وی در ادامه اضافه کرد: بارها اعلام کردیم که مسافران به حق خود آگاه باشند و اگر برخلاف حق و حقوق خود برخوردی را دیدند اعلام کنند تا برخورد شود.
سخنگوی سازمان هواپیمایی درباب چرایی گران فروشی هم اظهار داشت: به طور معمول شرکت های هواپیمایی تخلف گرانفروشی ندارند چون که سیستمی فروش بلیت به انجام می رسد اما این درگاه های مجوز فروش و شرکت های خدماتی و آژانس ها هستند که تخلف داند و باید به آن رسیدگی شود با توجه به این که تعدادی از بلیت فروشی های که بوسیله موتور جستجو معرفی می شود مجوز ندارند و این کار را برای رسیدگی کمی دشوار می کند اما باز هم قوه قضائیه، تعزیرات و سازمان هواپیمایی بدنبال کاهش تخلفات هستند.
وی درباب این که در ایام نوروز هم تخلف وجود داشته است اظهار داشت: در تعطیلات نوروز یک یا دو زیر مجموعه تخلف محرز گران فروشی دانستند که با پیگیری ها و ابلاغ به شرکت های اصلی این مشکات برطرف شد.
ثبات در بازار مصالح راهکاری برای مهار تورم در قسمت مسکن
عضو کمیسیون عمران اظهار داشت: برای مهار تورم در قسمت مسکن باید اول بازار مصالح ساختمانی را به ثبات رساند بعد برای افزایش ساخت و ساز برنامه ریزی نمود.
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس درمورد شعار سال و نقش مسکن به مهر اظهار داشت: حدود یک دهه است که مقام معظم رهبری شعارهای اقتصادی برای سال در نظر می گیرد و برای شعارهای سال باید اهداف طولانی مدت و کوتاه مدت در نظر گرفته شود.
وی در ادامه اضافه کرد: مهار تورم در کنار رشد تولید امکان پذیر است با توجه به این که مسکن پیشران اقتصادی شمرده می شود و در ساخت و ساز باید این سال جدید به شکلی دیگر که تولید مسکن افزایش داشته باشد عمل کرد با توجه به این که مصالح ساختمانی هم اکنون گران است اما دولت باید با پشتیبانی از طرح های خود مالکی و طرح های انبوه سازی گرانی مصالح را کنترل کند از طرف دیگر هم در قسمت حمل و نقل ساختمانی هم دولت باید برنامه هایی برای اجرا داشته باشد چون که بخش مسکن بخش تک بعدی نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه اضافه کرد: زمین هایی که برای مسکن ملی داده می شود باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و دولت تمام تلاشش را برای شناسایی زمین درنتیجه شروع یک ساخت و ساز انجام دهد.
رشد ۵۰ درصدی تولید داخلی واگن باری در ۱۴۰۱
وزیر راه و شهرسازی با تکیه بر ضرورت افزایش رشد تولید و استفاده از توان داخلی اعلام نمود: تولید ۱۰۸۱ دستگاه انواع واگن باری در سال ۱۴۰۰، به ۱۵۹۸ واگن باری در سال ۱۴۰۱ رسید.
مهرداد بذرپاش در نشست با مدیران بخش خصوصی حوزه راه آهن با اشاره به شعار سال و ضرورت توجه جدی به مهار تورم و رشد تولید، اشاره کرد: برنامه وزارت راه و شهرسازی پشتیبانی از تولید داخلی برای توسعه ناوگان و تکمیل کریدورهای ریلی است که با اولویت استفاده از توان داخلی صورت خواهد گرفت.
وی افزود: ظرفیت تولید و نوسازی ناوگان باری از ۱۰۸۱ واگن باری در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۹۸ واگن باری در سال ۱۴۰۱ رسید که این افزایش با بهره گیری از توان بخش خصوصی و تولید داخل انجام شده است و این روند در ۱۴۰۲ هم ادامه خواهد یافت.
بذرپاش به برگزاری نشست دیگری با تولید کنندگان لکوموتیو در روز گذشته اشاره و بیان کرد: از حداکثر توان داخلی برای نوسازی و توسعه ناوگان ریلی استفاده می شود اما متناسب با گسترش زیرساخت ها و شبکه ریلی نیاز مضاعف به ناوگان جدید خواهد بود که برنامه جامعی برای تأمین ناوگان مد نظر قرار دارد.
وزیر راه و شهرسازی اشاره کرد: در سال ۱۴۰۲ برنامه مفصلی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل و خصوصاً بخش ریلی در زمینه واگن های باری، مسافری و لکوموتیو در نظر گرفته شده است.


منبع:

1402/01/25
12:13:52
0.0 / 5
312
تگهای خبر: اخبار , استان , انبوه سازی , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین