مهر گزارش می دهد؛

۴ نهاد سیاست گذار بافت فرسوده، این دفعه كی به منزل خواهد رسید؟

۴ نهاد سیاست گذار بافت فرسوده، این دفعه كی به منزل خواهد رسید؟ مركز املاك: در حالیكه رئیس جمهور تا پیش از این یك مشاور ارشد و یك معاونت برای احیای بافت فرسوده علاوه بر وزارت راه و شهرسازی تعیین كرده بود، به تازگی شهردار تهران هم به دستور روحانی به این جمع اضافه گردید.



به گزارش مركز املاك به نقل از مهر، چند روز قبل عباس آخوندی در آخرین نشست ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار پیشنهاد داده است تا مبحث احیای بافت های نابسامان شهری با حضور همه طرف های درگیر در این حوزه شامل معاونت اقتصادی رئیس جمهور و مشاور ارشد رئیس جمهور در امور بافت های فرسوده تشكیل گردد. به خصوص كه هم اكنون مردم و متقاضیان دچار سردرگمی شده اند.
تعدد سیاست گذاران كلان بافت فرسوده
بر مبنای قانون شركت عمران و بهسازی شهری ایران ـ شركت بازآفرینی شهری ـ مسئولیت سیاست گذاری در حوزه بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری را بر عهده دارد اما با عنایت به اینكه مبحث بازآفرینی شهری از منظر راه اندازی نهضت ساخت و ساز مسكن برای شخص رئیس جمهور از اهمیت ویژه ای برخوردار است، دو تن از نزدیكان خود شامل محمد نهاوندیان معاونت اقتصادی رئیس جمهور و اكبر تركان مشاور ارشد رئیس جمهور در حوزه بافت های فرسوده را به كمك شركت عمران و بهسازی شهری ایران فرستاده تا در اجرای طرح ملی بازآفرینی امید تسریع شود.
عشایری: تركان و نهاوندیان به ما كمك زیادی كرده اند
هوشنگ عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شركت عمران و بهسازی شهری ایران در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره اینكه آیا تعدد انتصابات در حوزه بازآفرینی شهری سبب از دست رفتن فرصت ها برای اجرای طرح نوسازی و احیای بافت های فرسوده نمی شود؟ اظهار داشت: از زمانی كه آقایان تركان و نهاوندیان به دستور رئیس جمهور قرار شده تا در حوزه بازآفرینی شهری به شركت عمران و بهسازی شهری ایران كمك كنند، روند قانونی اجرای طرح ها و برنامه ها بسیار سرعت گرفته است به گونه ای كه لوایح پیشنهادی شركت عمران و بهسازی و وزارت راه و شهرسازی بدون آنكه در كمیسیون های تخصصی دولت مطرح و رأی گیری شود، صرفا با حمایت این دو عضو كابینه وارد صحن اصلی هیئت دولت می گردد.
شهرداری تهران هم به جمع سیاست گذاران كلان افزوده شد
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری همینطور در این نشست از دستور رئیس جمهور برای ورود سازمان نوسازی شهر تهران و شهرداری تهران برای اجرای طرح ملی بازآفرینی شهری در پایتخت اطلاع داد و اظهار داشت: به دستور رئیس جمهور، شركت عمران و بهسازی شهری ایران برای سایر شهرهای كشور تصمیم گیری می كند ولی در تهران همه اقدامات و تصمیم گیری ها مستقیما زیر نظر شهردار تهران خواهد بود.
فقط ۵۰ هزار نفر در ۵ سال وام نوسازی گرفته اند
گفتنی است عشایری به تازگی در پاسخ به پرسشی در مورد میزان پیشرفت طرح های بازآفرینی شهری و تعداد واحدهای مسكونی نوسازی شده طی ۵ سال قبل اظهار داشت: آمار دقیقی از اینكه چه تعداد واحد مسكونی نوسازی شده اند ندارم، اما از ابتدای دولت یازدهم تا به امروز تنها ۵۰ هزار نفر تسهیلات نوسازی بافت فرسوده دریافت كرده اند.
همگرایی سیاست گذاران بافت فرسوده به رفع مشكلات وام نوسازی منجر شود
هم اكنون به علت مختلف بودن مصوبات ستاد ملی بازآفرینی شهری و طرح هایی كه برای بهسازی بافت های فرسوده تهیه و تدوین شده اند، مردمی كه متقاضی نوسازی واحدهای فرسوده می باشند و هم بانك های عامل اعطای وام نوسازی بافت فرسوده دقیقا درجریان نحوه و چگونگی برخورداری از تسهیلات نوسازی بافت نیستند.
ضمن اینكه بانك های عامل هم عموما از پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی مصوب دولت یازدهم خودداری می كنند. از جانب دیگر خیلی از افرادی كه این وام را دریافت كرده اند از بالا بودن نرخ سود وام نوسازی (۱۸ درصد) گلایه مندند. این در شرایطی است كه بر مبنای مصوبه هیئت دولت، بانك های عامل می بایست وام نوسازی را با سود ۹ درصد پرداخت كرده و مابه التفاوت آن را دولت پرداخت كند. اما در ابلاغیه بانك مركزی در سال ۹۳ به بانك های عامل، علاوه بر اعلام سهمیه هر یك از بانك ها و تعداد تسهیلاتی كه می توانند پرداخت كنند، الزامی برای پرداخت این تسهیلات تعیین نكرده و عنوان كرده كه بانك ها می توانند بر مبنای منابع و مصارف خود این وام را پرداخت كنند؛ در نتیجه خیلی از بانك ها از پرداخت میزان سهمیه تعیین شده خود سرباز زده اند.
دبیر كانون انبوه سازان: سود وام بالاست، صرفه ندارد
فرشید پورحاجت دبیر كانون سراسری انبوه سازان مسكن در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره تعدد دستگاه های تصمیم گیر در مورد نوسازی بافت فرسوده اظهار داشت: فی نفسه اینكه چند دستگاه برای این مورد تصمیم گیری كنند، اتفاق بدی نیست ولی موازی كاری هم می تواند صدمه باشد هم یك فرصت. صدمه از این جهت كه تعلل در سیاست گذاری ها به سردرگمی مردم منجر می گردد. ازاین رو باید نهادهای مؤثر در حوزه بافت فرسوده به یك همگرایی برسند كه فعلا از این هماهنگی خبری نیست.
وی با تاكید بر اینكه باید وظایف هر دستگاه مشخص شود اظهار داشت: باید وزارت راه و شهرسازی سیاست گذار كلان باشد و سایر دستگاه های مرتبط در حوزه بافت فرسوده در جهت تصمیمات این نهاد حركت نماید.
پورحاجت درباره وام ۵۰ میلیون تومانی نوسازی بافت فرسوده تصریح كرد: این وام را بانك های عامل به سختی پرداخت می كنند ضمن اینكه آن بخش از سود این وام را كه قرار بود دولت بعنوان یارانه پرداخت كند، هنوز تخصیص نیافته است و بانك ها وام نوسازی را با سود ۱۸ تا ۲۱ درصد پرداخت می كنند كه نه برای سازنده و نه مالك به صرفه نیست.
به گفته این انبوه ساز، كانون سراسری انبوه سازان به وزارت راه و شهرسازی پیشنهاد داده بود تا از محل صندوق توسعه ملی مبلغی بابت نوسازی بافت فرسوده تخصیص یابد كه این رقم قرار شده به جای آنكه به تولیدكننده داده شود به صندوق پس انداز مسكن یكم داده می گردد تا با استفاده از آن، این صندوق توانمند شود.
نایب رئیس كمیسیون عمران: دولت نباید مجری باشد
مجید كیان پور نایب رئیس كمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره موازی كاری در مورد بافت فرسوده خاطرنشان كرد: به نظر من دولت نباید در این حوزه مجری باشد بلكه باید سیاست گذاری كرده و فرآیندها را تسهیل كند تا بخش خصوصی در این حوزه به اجرا بپردازد.
مدیرعامل اسبق شركت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینكه شهرداری و شركت عمران و بهسازی شهری ایران سیاست گذار حوزه بافت فرسوده می باشند، اظهار داشت: مسئله بهسازی و نوسازی بافت فرسوده یك مبحث فرادستگاهی است كه برای تولید همگرایی میان دستگاه های ذی ربط، ستاد ملی بازآفرینی شهری بوجود آمده است.

1397/02/31
16:06:52
5.0 / 5
4130
تگهای خبر: بانك , بهسازی , تسهیلات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین