تانكرهای سوخت بی ترمز می تازند؛

كابوسی كه در كردستان پایانی ندارد، بار دیگر زخمهای كهنه سرباز كرد

كابوسی كه در كردستان پایانی ندارد، بار دیگر زخمهای كهنه سرباز كرد مركز املاك: سنندج- برخورد، واژگونی و انفجار تانكرهای حامل سوخت در جاده های كردستان كابوسی برای مردم این دیار شده است كه گویا پایانی برآن نیست و این معضل سالهاست كه همچنان قربانی می گیرد.



خبرگزاری مهر - استان ها؛ چنورصادقی: تانكر حمل سوخت، خودرویی كه عنوان آن لرزه بر تن كردستانی ها می اندازد و یادآور خاطرات تلخ و فراموش نشدنی برای مردم این دیار شده است و هر جا نامی از آن برده می گردد آنچه در ذهن می آید عملكرد و نحوه كاركرد آن نیست بلكه واژگونی و برخورد و مرگ و مصدومیت و آلودگی است.
متاسفانه در طول سال بجای اینكه با تردد این خودروها شاهد رونق اقتصادی و درآمدزایی بیشتر در استان باشیم، آنچه سهم استان ما شده و نظاره گر آن شدیم، گرفتن جان مردم و آلودگی منابع آبی و محیط زیست و استهلاك مسیرهای تردد این تانكرهای سوخت است.
هر بار كه حادثه ای مربوط به تانكرهای حامل سوخت در كردستان روی می دهد زخم كهنه وارد شده بر پیكره سنندج بار دیگر سرباز می كند و هم چون فیلمی در اذهان مردم پخش مجدد می گردد.
اسفندماه سال ۸۱ تانكر حامل مواد شیمیایی در محوطه سد قشلاق سنندج واژگون و محتویات آن وارد آب سد كه منبع تامین كننده آب این شهر با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر بود، شد. به دنبال این حادثه در سال ۸۲ تردد خودروهای حامل مواد خطرناك از این مسیر ممنوع گشت ولی همچنان شاهد تردد تانكرهای سوخت در این مسیر هستیم.
پاسكاری پررنگ تر از نظارت و پاسخگویی
هر ماه یك یا دو دستگاه تانكر حامل مواد سوختی در جاده های كردستان و اكثرا در راه منابع آبی اعم از رودخانه ها وچاه های عمیق واژگون می شوند كه نتیجه آن هم آلودگی منابع آبی بخصوص در روستاها شده كه هفته گذشته مدیرعامل شركت آبفار كردستان دركارگروه سلامت وامنیت غذایی استان هشدارهایی در ارتباط با لطمات وقوع این حوادث داد.
بارها درمورد ایمن نبودن و نامناسب بودن جاده های كردستان و حتی تعبیر آن به قتلگاه شنیده ایم ولی متاسفانه همچنان بر تعداد قربانی های حوادث جاده ای اعم از داخل و خارج شهری افزوده می گردد.
یكی از مسیرهایی كه بیشترین تصادفات تانكرهای سوخت در آن روی می دهد جاده ترانزیتی مریوان-سنندج است، مسیری كه به قول مدیركل مدیریت بحران استانداری كردستان ممانعت از تردد خودروهای سوخت ترانزیتی در آن از اختیار مسئولان استانی خارج است.
حال كه مسئولان استان توپ را درزمین مسئولان كشوری انداخته اند، انتظار می رود لااقل آنها تدبیری برای حل این معضل بیابند تا دیگر جانی به علت تردد این تانكرها گرفته نشود.

جایگزینی نظارت و پاسخگویی مسئولان بجای پاسكاری آن آرزوی مردم ما شده است، پس از وقوع هر حادثه و اتفاقی هم كه در نتیجه آن نقصها و مشكلات موجود در جامعه بیشتر هویدا می شود، این آرزو هم دست نیافتنی تر خواهد شد.
آسمانی شدن ۱۱ نفر دربرخورد تانكرسوخت با اتوبوس مسافربری
ساعات اولیه صبح روزچهارشنبه بیستم تیرماه امسال یك دستگاه تانكرسوخت با اتوبوس مسافربری در كمربندی دكتر حسینی شهر سنندج برخورد می كند و سپس منفجر می شوند، صدای انفجار به حدی بالا بوده كه تعداد زیادی از مردم در مناطق مسكونی اطراف ترمینال سنندج آن را شنیده و به سرعت خویش را به محل حادثه رساندند.
اتوبوسی كه قرار بود مسافرانش را به تهران برساند پس از خروج از ترمینال هم چون روال همیشگی و مرسوم چند لحظه ای برای سوار كردن مسافرانی كه یا جا مانده اند و یا قدرت مالی برای پرداخت بلیط را ندارد و اینگونه بهای كمتری از آنها گرفته می شود، توقف می كند و در همین زمان كوتاه تانكر سوختی به علت نقص فنی با اتوبوس برخورد می كند و فوری منفجر می گردد.
این نخستین تصادف خودروهای سنگین در كمربندی دكتر حسینی نبود، سال های گذشته هم در همین مسیر شاهد برخورد این خودروها بوده ایم و نمونه آن برخورد و واژگونی یك دستگاه تریلر حامل میل گرد با خودروی سواری پژو بود كه در این حادثه راننده تریلر جان باخت.
حادثه ای باید روی دهد و جان هایی گرفته شود تا مسئولی به مشكلی پی ببرد
استاندار كردستان در مورد علت حادثه برخورد نفتكش با اتوبوس مسافربری سنندج در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مقصر اصلی این حادثه نفتكش بود كه با برخورد به اتوبوس باعث انفجار و آتش سوزی شد.
بهمن مرادنیا با اشاره به اینكه پلاك تانكرسوخت ایران ۲۹ و مربوط به استان كرمانشاه است، عنوان كرد: عراقی بودن این تانكر تكذیب می گردد.
وی افزود: علل وقوع این حادثه به غیر از نقص فنی نفتكش با تعیین نیرو هایی در دست بررسی می باشد.
استاندار كردستان در مورد مشكلات موجود در بلوار دكتر حسینی اظهار داشت: بنده شب گذشته شاهد مشكلاتی در این بلوار بودم و در نخستین فرصت نسبت به اصلاح آنها اقدام خواهد شد.
همیشه در كشورما همین گونه بوده، به حوادثی كه روی می دهد ولی در آن یك نفر كشته و یا چند نفر زخمی می شوند توجه آنچنانی نمی گردد وكسی به فكر اصلاح و مرتفع ساختن دلایل وقوع این حوادث نمی افتد ولی به محض اینكه چندین نفر در تصادفی جانشان را از دست می دهند و مردم به آن واكنش نشان می دهند، مسئولان هم به فكر می افتند كه باید برای رفع نقصها و دلایل وقوع این رخدادها كاری كرد.
برخورد با مقصر یا مقصران این حادثه
فرمانده انتظامی استان كردستان هم در ارتباط با این حادثه اظهار داشت: تانكر نفتكش ساعت ۱۶ و ۲۰ دقیقه روز سه شنبه مورخ ۱۹ تیرماه در پلیس راه مریوان سنندج، ساعت حركت آن ثبت شده است.
سردار خرم نیا عنوان كرد: می بایست در روشنایی روز از كمربندی دكتر حسینی عبور می كرد و به دلایل نامعلوم در راه توقف داشته است حال این تاخیر چند ساعته باید مورد بررسی قرار گیرد.
رییس كل دادگستری كردستان هم اظهارداشت: به محض وقوع حادثه برخورد تانكر نفتكش با اتوبوس مسافربری، مسئولان استان در صحنه حاضر شدند و از نزدیك حادثه را مدیریت كردند.
علی اكبر گروسی افزود: بلافاصله شورای تامین استان تشكیل شد و تا پاسی از شب ادامه یافت و تصمیمات خوبی درارتباط با شناسایی و انتقال اجساد گرفته شد.
وی با اشاره به اینكه در این حادثه ۱۱ نفر كشته و ۷ نفر هم مصدوم شدند، اضافه كرد: پنج نفر از مصدومین به صورت سرپایی درمان و دو نفر هم به مراكز درمانی منتقل شدند.
وی با اشاره به اینكه آزمایش DNA از ۱۱ جسد انجام و هویت آنها شناسایی شد، بیان كرد: یكی از معاونین دادسرا همراه با بازجو و تیم جنایی آگاهی استان مامور رسیدگی ویژه به این حادثه شدند تا مقصرین حادثه مشخص شود.

رییس كل دادگستری كردستان اظهارداشت: بی گمان با مقصر یا مقصران احتمالی این حادثه برخورد قاطع خواهد شد.
مسئولان ارشد كشوری هم چون رییس جمهور، رییس مجلس شورای اسلامی، معاون اول رییس جمهور، وزیر كشور در پیام های جداگانه ای این حادثه را به مردم تسلیت گفتند و بر بررسی علل وقوع این حادثه هم تاكید نمودند.
مسئولان استانی هم در پیام هایی وقوع این حادثه دردناك را تسلیت گفتند، كاش مسئولان در رسیدگی به مشكلات و مواردی كه امكان دارد جان انسان ها را به خطر بیاندازد هم هم چون صدور پیام های تسلیت سرعت عمل داشتند.
بعد از گذشت چند روز از وقوع هر حادثه ای تب وتاب آن در بین مردمی كه خود هزاران دغدغه و مشكل دارند به مرور فروكش می كند ولی هیچ گاه به فراموشی سپرده نمی گردد و هر بار كه اتفاق دیگری می افتد دوباره رنج واندوه حوادث گذشته هم در خاطره مردم زنده می گردد.
در استان مرزی هم چون كردستان كه مسیرتردد خودروهای ترانزیتی بخصوص خودروهای حامل مواد سوختی است، می طلبد تردد این خودروها با نظارت بیشتر انجام گیرد و حتی اگر شده اكیپی آنها را از مریوان تا خارج شدن از سنندج همراهی كند تا خطری نه جان راننده و نه مردم را تهدید كند.


1397/04/21
19:48:37
5.0 / 5
4279
تگهای خبر: استان , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین