یك مقام مسئول مطرح كرد؛

از بین رفتن معماری روستاها توسط بنیاد مسكن

از بین رفتن معماری روستاها توسط بنیاد مسكن به گزارش مركز املاك رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی اظهار داشت: با عنایت به پیش بینی های انجام شده ایران حدودا هر ۱۰ سال یكبار یك زلزله بالای ۷ ریشتری را تجربه می نماید.



به گزارش مركز املاك به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد شكرچی زاده با تاكید بر اهمیت بحث توانایی بناهای تاریخی كشور در برابر زلزله بیان كرد: متأسفانه این نوع ساختمان ها خصوصا بناهایی كه فاقد اسكلت بوده و با خشت و مصالح بومی تولید شده اند در برابر زلزله كه احتمال وقوع آن در ایران بسیار زیاد است توانایی مقاومت نداشته و در استانداردها و آیین نامه ها هم لحاظ نشده اند.
وی اضافه كرد: با عنایت به آیین نامه های موجود طراحی زلزله و مقررات ملی ساختمان به بحث ساختمان های خشتی و ابنیه مهم تاریخی موجود در كشور توجه نشده كه باید هرچه سریع تر مورد بررسی قرار گیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: این مسئله بطور قطع باید به طور مشترك با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بررسی و كارگروهی مشخص برای بررسی و انجام تحقیقات لازم با همكاری دو سازمان تولید شود.
رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی بابیان اینكه هم اكنون بعضی از دانشگاه ها از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه یزد به طور خاص بر روی این مسئله تحقیق و پژوهش كرده اند اظهار داشت: ما باید به كمك این مراكز آموزشی راه حلی مشخص برای مقاومت این بناها در برابر زلزله پیدا و آن را در حوزه استانداردهای كشور تعریف و مشخص كنیم.
وی با تاكید بر اهمیت بحث حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی در كشور بیان كرد: این بناها علاوه بر زلزله در برابر خطرات دیگری از جمله هوازدگی و شرایط محیطی هم هستند كه باید توسط كارگروه ویژه تشكیل شده مورد بررسی قرار گرفته و دستورالعمل های نهایی برای ان صادر شود.
شكرچی زاده با اشاره به این مطلب كه متأسفانه در بازسازی های انجام گرفته تابحال توجهی به این حوزه نشده یا بسیار كم بوده است اظهار داشت: با عنایت به پیش بینی های انجام شده، ایران حدودا هر ۱۰ سال یك بار یك زلزله بالای ۷ ریشتری را تجربه می كند كه ما با شرایط موجودِ بناهای تاریخی مان باید بگوییم این ساختمان ها حتی توانایی مقاومت در برابر قدرت كمتر از آن را هم ندارند؛ مسأله ای كه باید هرچه سریعتر مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی با اشاره به این نكته كه بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در بازساری مجدد روستاها اقدام به اسكلت بندی كرده و سبب افزایش توان این مناطق درمقاومت برابر زلزله شده است اظهار داشت: با وجود آنكه این اقدام سبب مقاومت این بناها در برابر زلزله های بعدی شد و تخریبی حاصل نشد ولی معماری و فرهنگ این مناطق را از این برد چراكه در این مسیر تنها به كالبد توجه كرده بود.
وی در ادامه استفاده از تجارب بین المللی را راهكار مناسبی در حل این مشكلات دانست و اظهار داشت: بدون شك باید اقدامی همه جانبه صورت گرفته و تجارب سایر كشورها مانند استفاده از خشت تثبیت شده و... در این راه به كار گرفته شود.
 

1396/08/21
23:56:40
5.0 / 5
4865
تگهای خبر: تولید , شهرسازی , مسكن , بنیاد مسكن انقلاب اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین