در گفتگو با مهر مطرح شد:

كارت مصالح، همان خرید دین است، وام ساخت مسكن تورم زا نیست

كارت مصالح، همان خرید دین است، وام ساخت مسكن تورم زا نیست مركز املاك: دبیر كانون سراسری انبوه سازان اظهار داشت: بنظر می رسد كارت خرید مصالح ساختمانی كه ایده وزیر مسكن می باشد، همان خرید دین باشد كه هم اكنون خیلی از بانك های تجاری باز آنرا به مشتریان عرضه می كنند.



فرشید پورحاجت در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره نتایج جلسات انبوه سازان با سیاستگذاران بخش مسكن گفت: طی یكی دو ماه اخیر با وزیر راه و شهرسازی و معاون مسكن این وزارت خانه بابت راه اندازی ۴۰۰ هزار واحدی كه دولت قول داده بسازد، نشست هایی داشتیم اما هم اكنون برنامه مدونی از طرف دولت برای ساخت این واحدها نمایش نشده است.
وی با اشاره به اینكه كانون سراسری انبوه سازان برای ساخت این تعداد واحد مسكونی برنامه دارد اظهار داشت: در نشست هایی كه با مدیرعامل بانك عامل بخش مسكن داشتیم، به آنها اعلام كردیم كه مردم ۴۰۰ هزار فقره در صندوق پس انداز مسكن یكم سرمایه گزاری نموده اند كه رقم بسیار مناسبی برای رونق بخشیدن به ساخت و ساز خواهد بود. نمونه این ادعا باز ۱۰ سال طول كشیدنِ ساخت ۲ میلیون واحد مسكن مهر است كه هنوز به اتمام نرسیده است.
دبیر كانون سراسری انبوه سازان افزود: بدین سبب بانك عامل بخش مسكن می تواند دارندگان ۴۰۰ هزار فقره حساب در صندوق پس انداز مسكن یكم را به انبوه ساز معرفی نماید تا با یكدیگر به مذاكره بپردازند به این صورت كه دارنده حساب برمبنای میزان پولی كه در اختیار دارد، محله یا منطقه مورد نظر خود برای ساخت مسكن، متراژ مورد علاقه سرمایه گذار برای ساخت واحد مسكونی و مانند اینها را به سازنده برای ساخت پیشنهاد دهد تا بر این اساس، منابع صندوق یكم به صورت هدفمند توزیع شود.
وی افرود: اما هم اكنون بنظر می رسد با افزایش شدید قیمت مسكن و از طرف دیگر، كم اثر شدن تسهیلات صندوق یكم دیگر مردم تمایلی به افتتاح حساب در این صندوق نداشته باشند چونكه با ۸۰ میلیون تومان تسهیلات، دیگر امكان خرید واحد مسكونی مناسب وجود ندارد.
پورحاجت درباره كارت اعتباری مصالح ساختمانی اشاره كرد: مشكل بزرگ انبوه سازان، كمبود مصالح ساختمانی نیست؛ ما حتی با مازاد مصالح ساختمانی هم روبه رو هستیم و كارخانه های تولیدكننده مصالح به سبب نبود خریدار، یكی سپس دیگری در حال تعطیلی هستند.
وی با طرح این پرسش كه مقرر است انبوه سازان و سازندگان با كارت اعتباری مصالح ساختمانی چه اقدامی انجام دهند؟ اظهار داشت: بانك عامل با توزیع این كارت ها به دنبال سود خود است بدین سبب معین نمی باشد كه سیاستگذاران بخش مسكن چگونه به این نتیجه رسیده اند كه با توزیع كارت اعتباری مصالح، قیمت تمام شده ساخت و ساز كاهش می یابد؟
دبیر كانون سراسری انبوه سازان افزود: بنظر می رسد كارت اعتباری مصالح ساختمانی همان خرید دین است به این صورت كه انبوه ساز یا سازنده مسكن، از تولیدكننده، مصالح ساختمانی خریداری كند و اگر نتوانست در سررسید تاریخ چك، بدهی خود به تولیدكننده را تسویه كند، بانك عامل با سود ۱۸ درصد دیون سازنده را خریداری خواهدنمود. همین الان هم بانك های خصوصی فرآیند خرید دین را برای مشتریان معتبر خود انجام می دهند.
وی راهكار كاهش قیمت مسكن را اعطای تسهیلات به سازنده دانست و اضافه كرد: اگر منابع مالی به حوزه تولید مسكن سرازیر شود و سپس واحدهای ساخته شده را برمبنای همین وام پرداخته شده، به مشتریان فروش اقساطی كند در این صورت وام های پرداخت شده باز تورم زا نخواهند بود.
پورحاجت درباره سودی كه انبوه ساز از خریدار دریافت می كند، بیان كرد: باید حاشیه سود برای سازنده در نظر گرفته شود اما در مقابل، سازنده باز متعهد شود كه ساخت و ساز را در اسرع وقت به فروش برساند به این شرط كه دستگاه های صادركننده استعلامات و مجوزها در صنعت ساختمان مانند شهرداری ها، نظام مهندسی ها، دستگاه های خدمات رسان مانند آب، برق، گاز و... كه عموما با نگاه درآمدی این موانع را ایجاد می كنند، از مسیر راه ساخت و ساز حذف شوند یا كاهش یابند.

1397/11/27
15:00:04
5.0 / 5
4119
تگهای خبر: بانك , تسهیلات , تولید , خانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین