یك مقام مسئول اعلام كرد:

امضای توافقنامه كشتیرانی ایران-عمان

امضای توافقنامه كشتیرانی ایران-عمان به گزارش مركز املاك مدیركل توافقنامه های سازمان بنادر و دریانوردی، از امضای موافقتنامه حمل و نقل دریایی بار و مسافر با تعرفه های پایین میان ایران و عمان اطلاع داد.



به گزارش مركز املاك به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، محمدعلی اصل سعیدی پور، در مورد موافقتنامه حمل و نقل دریایی و كشتیرانی تجاری میان ایران و عمان كه به امضای محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و علی بن مسعود السیندی، وزیر بازرگانی عمان رسید، تصریح كرد: بعد از انجام مذاكرات اولیه و طی جلسات كارشناسی با حضور نمایندگان دو كشور در جریان برگزاری نشست ها و اجلاس مشترك در ایران و عمان، طرفین به موافقت های همكاری بسیار خوبی دست پیدا كردند.
وی افزود: این موافقتنامه بعد از طی مراحل استصوابی لازم در دو كشور و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی، بعنوان قانون ابلاغ می شود.
محورهای اصلی توافقنامه حمل و نقل دریایی و كشتیرانی تجاری ایران و عمان
مدیركل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به موضوعات اصلی توافقنامه حمل و نقل دریایی و كشتیرانی تجاری میان ایران و عمان، بیان كرد: توسعه همكاریهای دریایی بین دو كشور، ارتقای همكاری شركت های كشتیرانی در زمینه حمل كالا بین ایران و عمان و كشورهای ثالث، تسهیل ورود و خروج كشتی های باری و مسافری در بنادر طرفین قرارداد و بنادر كشورهای ثالث و هم توافق همكاریهای فنی شامل عملیات امداد و نجات دریایی، محافظت از محیط زیست دریایی، آموزش های در رابطه با دریانوردی، امنیت دریانوردی و تبادل اطلاعات و تجارب از محورهای اصلی توافقنامه مذكور است.
اعلام تسهیلات در نظر گرفته شده برای افزایش تجارت دریایی ایران و عمان
سعیدی پور با اشاره به اینكه یكی از اهداف استراتژیك كشور، استفاده از ظرفیت های ترانزیتی و تبدیل شدن به دالان ترانزیت در منطقه است، اظهار داشت: یكی از اهداف ما این است كه بتوانیم كالاهای كشورهای حوزه CIS را از مسیر خود عبور دهیم، علاوه بر این می خواهیم بتوانیم محلی برای تولید و صادرات كالا باشیم و در این راستا عمانی ها از واردات محصولات دامی و كشاورزی نظیر میوه، گوشت، زعفران و پسته استقبال كرده اند و علاقه مند هستند واردات از ایران را جایگزین واردات از لبنان و سوریه كنند.
وی اضافه كرد: ازاین رو یكی از مسیرهای مناسب برای تبادل كالا بین ایران و عمان دریا است و تصمیم گرفته ایم با تسهیل شرایط همچون رویه و تعرفه های گمركی، رویه های اسنادی و كاهش بوروكراسی اداری، تعرفه های خدمات دریایی و بندری و مسائل مربوط به حوزه استاندارد وضعیت مطلوب تری را برای افزایش میزان تبادلات تجاری دریایی و بندری ایران و عمان رقم بزنیم.
افزایش تبادلات تجاری ایران و عمان در دستور كار
مدیركل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی اضافه كرد: عمان همچون كشورهایی است كه همواره مدافع حقوق ایران بوده و بعنوان یك میانجیگر عمل كرده و قرابت فرهنگی دیرینه ای بین دو كشور وجود دارد، ازاین رو افزایش ارتباط تجاری بین دو كشور، همچون اهدافی است كه باید در راه آن گام برداشت.
به گفته وی با حضور هیئت عمانی همینطور موافقتنامه شناسایی گواهینامه های دریانوردی به امضای وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و هم وزیر بازرگانی عمان رسید كه بعد از سال ها بعنوان یك برگه برنده به شمار می آید.
مزیت های سفر دریایی نسبت به جابجایی با هواپیما؛ كاهش ۳ تا ۴ برابری هزینه و افزایش محدودیت وزن بار
مدیركل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه به ورود و خروج كشتی های باری و مسافری در بنادر طرفین قرارداد اشاره و تصریح كرد: ایجاد خطوط كشتیرانی منظم بین ایران و عمان در حوزه كالا و مسافر بسته به حجم تقاضا و استقبال شركت های كشتیرانی است.
سعیدی پور تصریح كرد: قرابت معنادار فرهنگی بین ایران و عمان برقرار است و حتی برخی ساكنین در مسقط از استان های سیستان و بلوچستان و هم هرمزگان هستند، ازاین رو ایجاد خط كشتیرانی مسافری منظم بین ایران و عمان بسته به حجم تقاضای مسافری است و بطور حتم مقرون به صرفه بودن این مدل سفر نسبت به سفر هوایی باعث خواهد شد تا تعداد افراد بیشتری تمایل به انجام سفر دریایی داشته باشند.
وی با اشاره به اینكه از نظر هزینه ای انجام سفر دریایی بین چابهار-مسقط یا جاسك-مسقط نسبت به سفر هوایی بسیار به صرفه است، عنوان كرد: می توانیم در مورد این مسیر دریایی شاهد همان اتفاقی باشیم كه در مورد هرمزگان و دوبی یا شارجه رخ داده است و هر روز در این راه مسافران از راه دریا سفر می كنند و هزینه پرداختی آنها نسبت به سفر با هواپیما ۳ تا ۴ برابر كاهش پیدا كند و علاوه بر این از محدودیت ۳۰ كیلوگرمی بار هم در مسافرت هوایی برخوردار نیستند و می توانند تا ۷۰ یا ۸۰ كیلوگرم بار را از طرق شناور جابجا كنند.
حمایت دوطرفه ایران و عمان از یكدیگر در حوزه بندری در دستور كار
مدیركل توافقنامه ها و توسعه بازار سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینكه حمایت دو كشور ایران و عمان در حوزه بندری بر طبق این توافقنامه دو طرفه مدنظر قرار گرفته است، اظهار نمود: تصمیم گرفتیم فعالیتهای بندری و دریایی را بین استان های هرمزگان و مسندان افزایش دهیم.
سعیدی پور افزود: زمانی كه برای دو طرف طبق یك توافقنامه تكلیف ایجاد می شود، دیگر مسائل صرفاً در چارچوب چارچوب مقررات بین المللی نخواهد بود و وظایف و مسئولیت ها سنگین تر می شود، ازاین رو با عنایت به وجود تجهیزات پیشرفته در بنادر ایران، وجود شناورهای ناجی، ایستگاه های قدرتمند و نیروی انسانی متخصص خدمات خوبی به عمانی ها عرضه خواهد شد و به صورت متقابل با عنایت به اینكه آنها هم بر مبنای تكالیف بین المللی از امكانات مناسبی در حوزه بندری و دریایی برخوردار می باشند خدمات مناسبی عرضه خواهند كرد.

1398/10/08
10:59:38
5.0 / 5
4152
تگهای خبر: استان , استاندارد , تسهیلات , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین