معاون وزیر راه و شهرسازی:

دستگاههای دولتی ۶ هزار هکتار زمین مازاد را به وزارت راه دادند

دستگاههای دولتی ۶ هزار هکتار زمین مازاد را به وزارت راه دادند به گزارش مرکز املاک، مدیرعامل سازمان ملی مسکن از شناسایی ۶ هزار هکتار اراضی مازاد در اختیار دستگاههای اجرایی برای انتقال به وزارت راه و شهرسازی جهت اجرای نهضت ملی مسکن اطلاع داد.



به گزارش مرکز املاک به نقل از مهر، علیرضا فخاری در نشست خبری سازمان ملی زمین و مسکن در مورد انتقال اراضی دستگاههای دولتی به اجرای طرح نهضت ملی مسکن عنوان کرد: همه دستگاه ها موظفند اراضی مازاد خویش را به وزارت راه و شهرسازی منتقل کنند ازاین رو تابحال دستگاههای اجرایی اراضی خویش را تجدیدنظر کردند و مقرر است اراضی مازاد به دولت عودت داده شود.
وی ضمن اشاره به کاهش شدید تولید مسکن در سال های گذشته اظهار داشت: با انباشت تقاضا در ساخت مسکن مواجهیم ازاین رو چاره ای جز افزایش تولید مسکن نداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی به نبود مشکل تأمین زمین اجرای طرح نهضت ملی اشاره و خاطرنشان کرد: همینطور پیشبینی های لازم برای تأمین مالی اجرای این طرح صورت گرفته است. تابحال برای حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد زمین تأمین شده که با میانگین ۷۰ واحد در هکتار ارزیابی شده است.
وی در مورد کمبود زمین در بعضی از استان ها، عنوان کرد: در استان تهران و سیستان و بلوچستان مشکل کمبود زمین داریم که مقرر است با تراکم بالاتر ساخته شوند. همینطور تخصیص ۳۵ هزار هکتار از اراضی سایر شهرستان ها به محدوده شهرها در دستور کار شورای برنامه ریزی استان ها قرار دارد که با احتساب آنها زمین سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد تأمین خواهد شد. همینطور زمینهای ساخت ۸۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در نظر گرفته شده و به مرور تأمین می شود.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن در رابطه با اراضی مازاد دستگاههای اجرایی در سطح استان تهران اظهار داشت: ۲۷.۳ هکتار از اراضی مازاد دستگاههای اجرایی را سازمان ملی زمین و مسکن در اختیار گرفته است اما از آنجاییکه در شهر تهران محدودیت زیادی برای تأمین زمین داریم، این پروژه در شهرهای اطراف شامل پردیس، گرمسار، ایوانکی و پرند اجرا می شود. همینطور در شهرستان دماوند هم برای شرق استان تهران زمین هایی تهیه شده است.
فخاری ضمن اشاره به امکان ساخت شهرک های جدید در شهر تهران، تاکید کرد: ۶۰ هزار هکتار از اراضی ملی و دولتی در اختیار دستگاههای اجرایی شناسایی شده که ۷ هزار هکتار آن معادل بیشتر از ۱۰ درصد قابلیت عودت به دولت را دارد.
وی خاطرنشان کرد: اراضی دولتی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن به صورت مجانی و اجاره ۹۹ ساله به متقاضیان واگذار می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به بالا بودن قیمت زمین برای ساخت مسکن اظهار داشت: این مساله سبب شده تا ساخت و ساز به صرفه نبوده و سازنده میل و رغبتی برای تولید مسکن در شرایط فعلی نداشته باشد. کاری که دولت می کند اینست که با بالا بردن تعداد ساخت واحد، هزینه تمام شده آنرا می کاهد.
فخاری در رابطه با انتقادات وزارت نیرو در مورد تأمین زیرساخت های آب و برق طرح نهضت ملی مسکن اظهار داشت: قرار نیست در این طرح جمعیت جدیدی خلق شود بلکه جابجایی جمعیت صورت خواهد گرفت. ازاین رو مشکلی برای تأمین آب آشامیدنی واحدهای نهضت ملی مسکن نداریم مگر در جاهایی که با روند رشد جمعیتی مواجه ایم.
مدیرعامل سازمان ملی مسکن در مورد عدم همکاری وزارت علوم در تخصیص اراضی مازاد دانشگاه ها به نهضت ملی مسکن، تصریح کرد: ما هم با توجیه وزارت علوم در خصوص رشد مراکز تولید علم و پارک های علم و فناوری موافقیم اما اراضی ای که می گوئیم وزارت علوم به وزارت راه و شهرسازی منتقل بکند، زمین هایی است که مازاد دانشگاه ها هستند. با عنایت به توسعه آموزش های الکترونیک، احتیاج به تحصیل کلاسیک و حضور در کلاس های دانشگاه ها کمتر احساس می شود. ازاین رو وزارت علوم باید اراضی مازاد را به وزارت راه و شهرسازی برگرداند. بخصوص که زمینهای متعلق به دانشگاه ها به طور عمده در محدوده شهرها قرار داشته و نیازی به توسعه محدوده شهر نیست. ۸۵۰ هکتار اراضی وزارت علوم بعنوان مازاد شناخته شدند.
وی افزود: دستگاه هایی که زمینهای در اختیار خویش را به نهضت ملی مسکن اختصاص بدهند، می توانند بر مبنای شرایط این طرح آن دسته از کارکنان خویش را که حائز شرایط باشد معرفی کرده و بخشی از این زمین ها و واحدهای مسکونی به خانه دار شدن پرسنل این دستگاه ها اختصاص پیدا کند.
فخاری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص هزینه آماده سازی زمین خاطرنشان کرد: هرگونه هزینه آماده سازی بر عهده متقاضی است و برای هر واحد ۲۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. اما برای متقاضیان دهک های پایین وزارت راه و شهرسازی ابتدا به ساکن هزینه های آماده سازی را پرداخت می کنند سپس با تسهیلاتی از متقاضی در زمان واگذاری دریافت خواهد شد.
به گفته وی آماده سازی اراضی به مفهوم کم تراز کردن سطح زمین برای بارگذاری و همینطور زیرساخت ها هم در هنگام آمادگی زمین، تأمین می شود. هزینه آماده سازی زمین برای شهرهایی که شیب تند دارند، هزینه بیشتری دارد که برخی نهادها مانند بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام، قرارگاه خاتم و قرارگاه امام حسن مجتبی بخشی از کارهای آماده سازی را با هزینه های خود متقبل می شوند.
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت خانه های سازمانی عنوان کرد: بر مبنای قانون وزارت اقتصاد مسئول احصاء و فروش خانه های سازمانی است. وی افزود: تمام خانه های سازمانی باید به فروش رفته و وجوه حاصل از فروش آنها به خزانه بیاید. ۲۰ درصد از وجوه دریافتی به دستگاه اجرایی مربوطه بعنوان کمک به هزینه های ودیعه مسکن پرسنل به آن دستگاه عودت داده می شود اما به صورت کلی موضوعی به نام خانه های سازمانی دیگر وجود ندارد.

1401/06/13
10:14:02
0.0 / 5
361
تگهای خبر: اجاره , ارزیابی , استان , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین