اشتغال ۵۹۶ هزار نفری تعاونی ها در استان تهران

اشتغال ۵۹۶ هزار نفری تعاونی ها در استان تهران به گزارش مرکز املاک، طبق گزارش ها ۲۱ هزار تعاونی در استان تهران به ثبت رسیده که از این تعداد ۱۱ هزار و ۳۰۰ تعاونی فعال می باشند و زمینه ایجاد اشتغال ۵۹۶ هزار نفر را فراهم نموده اند.



به گزارش مرکز املاک به نقل از ایسنا، بخش تعاون یکی از ارکان اقتصاد کشور به حساب می آید و طبق اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، یکی از بخش های موثر در اقتصاد بخش تعاون است که با پویایی آن بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی کشور از نظام توزیع تا بیکاری برطرف و گام موثری در جهت ایجاد اشتغال پایدار برداشته می شود.

طبق آمارها، ۱۱ هزار و ۳۰۰ تعاونی در استان تهران فعالند که بستر ایجاد اشتغال موقت و دائم برای ۵۹۶ هزار نفر را بوجود آورده اند.به اعتقاد کارشناسان بخش تعاون دارای ظرفیتهای اقتصادی و اجتماعی بالایی است و از این جهت در رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار و تجمیع سرمایه های خرد مردمی اثرگذار می باشد.

انعطاف پذیری در بنگاه های تعاونی سبب می شود که در تولید و اشتغال و رشد و توسعه اقتصاد مشارکت و نقش موثری داشته باشند. بر اساس گزارش ها، سرانه سرمایه گذاری به ازای ایجاد هر شغل موقت تعاون در قسمت مسکن ۷۵۰ میلیون تومان و به ازای هر شغل پایدار در تعاونی های تولیدی، توزیعی و خدماتی ۷۷۰ میلیون تومان است.

در همین راستا به تازگی، محمد آذرپناه ـ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران ـ از ثبت ۲۱ هزار تعاونی در استان تهران اطلاع داده و گفته است: از مجموع ۲۱ هزار تعاونی ثبت شده در استان، ۱۱ هزار و ۳۰۰ تعاونی با عضویت ۵۱۸ هزارنفر فعال می باشند که زمینه ایجاد اشتغال موقت و دائم برای ۵۹۶ هزار نفر را فراهم نموده اند.

وی مجموع سرمایه واحدهای تعاونی فعال در شهرستان های استان تهران را بیشتر از هزار میلیارد تومان اعلام نمود و اظهار داشت: سالانه ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به سرمایه این تعاونی ها افزوده می شود.



آنطور که آذرپناه گفته بخش تعاون یکی از مناسب ترین و در دسترس ترین بسترها برای رفع نقصها موجود و حل مشکلات اقتصادی به حساب می آید.

در راستای حمایت و پشتیبانی از تعاونی های کشور، خط اعتباری ۸۰۰۰ میلیارد تومانی پیشبینی شده که از این میزان، مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان با هدف پشتیبانی از راه اندازی مسکن کارگران در چارچوب شرکتهای تعاونی مسکن پرداخت شده است.

امسال ردیف اعتبار تعاونی ها از ۳۰۰۰ میلیارد تومان به ۶۰۰۰ میلیارد تومان افزوده شده و دو برابر شده است. همینطور ۱۶۳ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به تعاونی های فعال پرداخت شده و جذب اعتبارات حوزه تعاون در استان تهران از عملکرد ۱۲۰ درصدی برخوردار بوده است.

پیش از این معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پیشبینی خط اعتباری ۸۰۰۰ میلیارد تومانی برای حمایت و پشتیبانی از تعاونی های کشور اطلاع داده و اظهار داشته بود: این اعتبار به منظور ارتقای سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد اختصاص یافته که از این مقدار، مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد تومان با هدف پشتیبانی از راه اندازی مسکن کارگران در چارچوب شرکتهای تعاونی مسکن در سرتاسر کشور پرداخت شده است.

درحال حاضر بازار کار استان تهران از ظرفیتهای بالایی برای جذب نیروی کار برخوردار می باشد و از نظر نرخ بیکاری و ظرفیتهای موجود در قسمت های کشاورزی، صنعت و خدمات، بازار کار متفاوتی نسبت به سایر استان ها دارد.

طبق گزارش ها در فاصله سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ نزدیک به ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در استان تهران بوجود آمده که از بهبود ۲ برابری شاخصهای کلان اشتغال در استان تهران نسبت به کل کشور حکایت دارد. استان تهران با افزایش ۱.۱ درصدی نرخ مشارکت، کاهش ۱.۱ درصدی نرخ بیکاری و افزایش ۱.۵ درصدی در نسبت اشتغال جهش ۲ برابری را نسبت به میانگین کل کشور به ثبت رسانده است.

تغییرات شاخص نرخ مشارکت اقتصادی استان تهران در ۳ سال قبل نسبت به تغییرات این شاخص در کل کشور ۰.۵درصد بیشتر بوده و استان تهران نسبت به کل کشور موفقیت بیشتری را در بازار کار تجربه کرده است.

به گزارش مرکز املاک به نقل از ایسنا، مطابق آمارها ۱۰۴ هزار تعاونی در کشور فعالند که از این تعداد ۵۴ درصد در عرصه تولید مشغول به کار هستند و دو میلیون و ۸۰۰ هزار عضو را در درون خود ساماندهی کردند. در طول ۳ سال قبل آمار ثبت تعاونی ها ۲.۵ درصد و تعداد شاغلان در تعاونی ها ۳.۵ درصد افزایش پیدا کرده که نشان دهنده بهبود عملکرد تعاونی ها در این دوره بوده است.



0.0 / 5
76
1403/07/03
12:25:49
تگهای خبر: استان , بانك , تسهیلات , توسعه
این پست مرکز املاک را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین