هزینه ۱۰ میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر!

هزینه ۱۰ میلیارد دلاری ترکیه برای دفاع از ارزش لیر! مرکز املاک: برمبنای محاسبات اقتصاددانان، بانک مرکزی ترکیه بعد از سقوط شدید ارزش لیر در چهارشنبه گذشته، حدود 10 میلیارد دلار هزینه کرد و اقدامات نقدینگی را برای محدود کردن نوسانات و کاهش تقاضای ارزی انجام داد.



به گزارش مرکز املاک به نقل از ایسنا، بازار سهام ترکیه هفته گذشته در واکنش به بازداشت اکرام امام اوغلو، شهردار استانبول و رقیب سیاسی اصلی رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه، بدترین هفته خود از زمان فروپاشی بانک برادران لیمن در سال ۲۰۰۸ را تجربه نمود.

ارزش لیر، سهام و اوراق قرضه ترکیه از چهارشنبه هفته گذشته که مقامات ترکیه، امام اوغلو را بازداشت کردند، به شدت ریزش کرده اند. در واکنش به این اقدام که مخالفان دولت ترکیه، آنرا کوشش برای کودتا خواندند، تظاهرات شروع شد و هزاران نفر در سرتاسر این کشور راهپیمایی کردند.

شاخص «بیست-۱۰۰» بورس استانبول، روز جمعه، ۷.۸۲ درصد کاهش داشت و شاخص بانکی، ۹.۳۷ درصد سقوط کرد. این شاخص، ۱۵ درصد افت هفتگی ثبت نمود که بزرگترین کاهش آن از زمان بحران مالی جهانی در اکتبر سال ۲۰۰۸ است.

در حالیکه لیر ترکیه، ۳۸.۰۰۵۰ در مقابل دلار آمریکا معامله شد و نسبت به روز پنجشنبه ثابت بود و بالاتر از رکورد پایین ۴۲ لیر در مقابل هر دلار در روز چهارشنبه بود، اما ارز ترکیه از آغاز سال میلادی جاری تاکنون، ۶.۷ درصد از ارزش خودرا از دست داده است.

بانک مرکزی ترکیه علاوه بر این که ۱۰ میلیارد دلار برای پشتیبانی از ارزش لیر فروخت، اقداماتی دیگه برای محدود کردن نوسان و کاهش تقاضا برای ارز انجام داد. انتظار می رود این اقدامات، هزینه های تامین مالی را افزایش دهد که می تواند ترازنامه بانکها را سنگین کند و نرخ بهره وام را بالاتر و در عین حال حجم اعتبار را کم کند.

مهمت شیمشک، وزیر دارایی ترکیه، روز جمعه، نوسانات بازار را موقت خواند و اظهار داشت: اقدامات لازم در حال انجام می باشد. شیمشک که با اعضاء هیات مدیره انجمن بانکداری ترکیه (TBB) در یک ضیافت شام دیدار نمود، اظهار نمود که برنامه اقتصادی ترکیه، با قاطعیت اجرا می شود و دولت، ابزارهای لازم را در اختیار دارد.

بانک مرکزی ترکیه قول داده بود در صورت پیشبینی وخامت قابل توجه و مداوم تورم، سیاستهای پولی سخت گیرانه تری را اتخاذ کند. برمبنای داده ها، نرخ بهره شبانه، پنجشنبه گذشته، با ۱۳۴ واحد افزایش، به ۴۳.۶۴ درصد رسید.

بر اساس گزارش رویترز، این تحولات، امیدها برای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی در جلسه بعدی که برای ۱۷ آوریل برنامه ریزی شده بود را از بین برد.

با کاهش تورم، بانک مرکزی، نرخ سیاستی خودرا از دسامبر، به میزان ۷۵۰ واحد کم کرد و به ۴۲.۵ درصد رسانده بود. پیش از چهارشنبه گذشته، سرمایه گذاران انتظار داشتند که چرخه تسهیل سیاست پولی، در طول سالجاری ادامه یابد.





منبع:

0.0 / 5
361
1404/01/02
16:09:37
تگهای خبر: ابزار , استان , بانك , بانك مركزی
این پست مرکز املاک را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
مرکز املاک
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین - مرکز املاک، همراه شما در معاملات ملکی، بهترین انتخاب برای خرید و فروش ملک و زمین