پیشنهادهایی درباره زكریای رازی و شهر ری

پیشنهادهایی درباره زكریای رازی و شهر ری برخی از پژوهشگران شهر ری و متولیان روستای فیروزآباد پیشنهاد کردند تا علاوه بر ایجاد دبیرخانه مستقل با موضوع رازی و ایجاد آرامگاهی در محدوده امامزاده شعیب در روستای فیروزآباد شهر ری، به نام روستای «فیروزآباد» پسوند «رازی» اضافه شودتا همه با این منطقه آشنا باشند.


به گزارش مرکز املاک به نقل از ایسنا، به دنبال مطرح شدن باردیگر نظر حسین کریمان – تهران شناس – نسبت به دفن زکریای رازی در روستای فیروزآباد شهر ری پس از حدود ۴۹ سال، این دفعه برخی از مسئولان پژوهشگران و متولیان شهر ری و روستای فیروزآباد در دهداری قلعه نو درباره اقداماتی که می توان برای به نتیجه رساندن پژوهش های کریمان و نشان دادن جایگاه زکریای رازی در کشور و به خصوص در شهرری انجام داد، صحبت کردند.
احمد ابوحمزه - ری شناس - در صحبت هایی با اشاره به مشخص نبودن مکان دقیق دفن شخصیت هایی مانند قوام السلطنه در قزوین یا خیام در نیشابور و فردوسی در توس، بیان کرد: فقط محوطه آرامگاهی آنها مشخص است ولی به افتخار این بزرگان بنیادهایی تشکیل شده و مزارهایی مجلل شکل گرفته است، ما نیز نباید از این کاروان جدا بیفتیم، بلکه باید به رازی با نگاهی بین المللی و ملی نگاه نماییم، اقدامی که می تواند بسیار وسیع و در شان او باشد.
او با اشاره به این که از دل این مکان پژوهشکده ها، موزه ها و موسساتی می تواند شکل بگیرد، افزود: اگر بخواهد کاری سطحی و کوچک صورت گیرد همان بهتر که کار نشود چون هم آبروی خودرا برده ایم و هم شان رازی زیر سوال می رود.
او ابهام زدایی از بهتان الحاد به رازی را نیز یکی از کارهایی دانست که باید به صورت شایسته به آن پرداخته شود و جایگاه رازی را در ذهن قشر مذهبی و دینی جامعه باتوجه به ارشادات دکتر مهدی محقق و استاد شهید مرتضی مطهری آن طور که بوده معرفی کرد؛ مانند توجه به خاصیت های اخلاقی رازی از این که سیستم نظام پزشکی را برای اولین بار به وجود آورد و پزشک در خدمت مردم محروم بود نه در قالب پزشک درباری.
ابوحمزه پیشنهاد کرد تا در صورت امکان بنیاد رازی زیر نظر یکی از ارگان ها تشکیل گردد و بودجه درخوری به آن اختصاص پیدا کند و به شکلی آرامگاه رازی ساخته شود که مردم منطقه بطور مستقیم یا به صورت ضمنی از آن نفع ببرند.
او همین طور بر لزوم ایجاد یک دبیرخانه مستقل در رابطه با این مساله در شهرری اصرار کرد.

برای شناساندن جایگاه رازی در شهر ری فرصت سوزی نکنید
مهدی دانشیار - مدیر پژوهش مرکز نجوم آستان حضرت عبدالعظیم - نیز به برگزاری کنگره رازی در سال ۱۱۲۱ در کنگره رازی اشاره نمود که به بهانه و گله از تغییر نام خیابان زکریای رازی در شهرری در آستان مقدس با موافقت تولیت آستان برگزار و قطع نامه ای در آن صادر شد که در آن بجای اسم خیابان تغییر یافته مکان دیگری را به نام رازی نام گذاری کنند و مبادرت به کشف قبر محمد بن زکریای رازی کنند.
او با استناد به مدارکی که در آن کنگره ارائه شد که در نهایت به نظر مرحوم حسین کریمان – تهران شناس – مُهر تاییدی زد که در منطقه امامزاده شعیب فیروزآبادِ شهرری، زکریای رازی مدفون است، افزود: علاوه بر این که این مساله مورد تایید بزرگانی چون مهدی محقق و پرویز اذکایی رازی پژوهان کشور قرار گرفت، استناد به همین مدارک باتوجه به تغییراتی که در قبرستان امامزاده شعیب به وجود آمده و در عملیات همسان سازی همه سنگ قبرهای باستانی تخریب و منهدم شده امکان تفحص وجود ندارد، می تواند کافی و وافی باشد و در امر احیای آرامگاه رازی تسریع شده و از فرصت سوزی جلوگیری شود.
نوروز تقی پور - رئیس جدید میراث فرهنگی شهرری - نیز با اشاره به اینکه باید مطالعات میدانی برای تقویت این نظریه بیشتر صورت گیرد، اظهار نمود: باتوجه به مستندات جمع بندی شده، یک متولی برای آن کار مشخص شود و از میراث فرهنگی استعلام شود.
همچنین غفاری - مدیر موسسه مطالعاتی راگا - با بیان این که باید زمان بندی مناسب صورت گیرد و اجازه داده نشود که بحث قبر رازی هم به حاشیه برود، اظهار داشت: در سایر کشورها مانند مالزی به دنبال بهانه برای جذب گردشگر هستند و تلاش می کنند تا به گذشته خود برگردند، اما متاسفانه ما در حال از بین بردن میراث خود تبر به ریشه فرهنگی خودمان می زنیم، مانند اقداماتی که برای همسان سازی بقاع متبرکه در جریان است از آستان حضرت عبدالعظیم تا امامزاده شعیب که با از بین بردن سنگ قبرهای کهن یا جایگزین کردن کاشی های دست ساز بدون توجه به نتایج فرهنگی آن بیشترین ضربه را به میراث تاریخی می زند.

از برگزاری مسابقه برای طرح آرامگاه رازی تا نام گذاری بوستانی به نام رازی در امامزاده شعیب
علی رضا صادقی - بخشدار قلعه نو - با اشاره به رقابتی که در کشورهای همجوار ایران برای ثبت و ضبط مفاخر کشورمان به نفع خود در یونسکو وجود دارد، افزود: این در حالیست که متاسفانه ما در کشور فرصت سوزی نماییم که باید پیش از این که متضرر نتایج آن باشیم باید با همیاری همه مراکز فرهنگی که به صورتی با محمد بن زکریای رازی ارتباط دارند زمینه را برای ایجاد آرامگاهی مناسب در زاویه مرقد امامزاده شعیب فراهم نماییم.
او انجام این کار را موجب ارتقای سطح فرهنگی منطقه دانست و اضافه کرد: با ایجاد بنیادی به نام محمد بن زکریای رازی زمینه تحقیق همه جانبه دراین زمینه می تواند فراهم می شود.
وی همین طور با تاکید بر این که مدارک به دست آمده از منطقه آرامگاه رازی مطرح شده اند، بدین سبب کسانی که با این فرضیه مخالف هستند نیز می توانند اسناد و مدارک خودرا عرضه کنند، افزود: در اولین مرحله طرح آرامگاه رازی را در سطح ملی در یک مسابقه مسالمت آمیز با جایزه ای درخور مطرح می نماییم تا بتوانیم بهترین طرح را انتخاب نماییم و یادمانی درخور این شخصیت در فیروزآباد به وجود آوریم.
او با اشاره به اینکه منطقه ای در پشت امامزاده شعیب برای این پروژه در دستور کار قرار گرفته است تا بشود بعنوان بوستانی در خور شان محمد بن زکریای رازی از آن استفاده کرد، افزود: بجاست که اسم فیروزآباد پسوندی به نام رازی را در پشت خود داشته باشد و بعنوان فیروزآباد رازی شناخته شود تا مشخص شود که مدفن بزرگی از بزرگان ایران زمین را در خود دارد.
وی با تاکید بر این که نیاز است تا دبیرخانه پیگیری آرامگاه رازی در جایی غیردولتی ایجاد شود تا درگیر گرفتار هیجانات سیاسی نباشد، افزود: نیاز است تا استقلال ری از تهران که همچون مطالبات مردم شهرری است، نیز پیگیری شود.



1399/12/02
09:35:02
0.0 / 5
1077
تگهای خبر: استان , تخریب , خانه , روستا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین