گزارش ایرنا از بازارچه خیریه انجمن حمایت از كودكان كار

ضیافت دل های بزرگ به نفع كارگران كوچك

ضیافت دل های بزرگ به نفع كارگران كوچك مركز املاك: كاركودكان امری عادی نیست بلكه لطمه اجتماعی جدی است. كودكان موجودات معصومی هستند و باید حمایت شوند. این یك مسئولیت و مشاركت اجتماعی است و همه مردم باید در كاهش معضل كار كودك و كودكان كار سهیم باشند و قدم بردارند.


عطر قورمه سبزی و قیمه مامان پز در فضا پیچیده است. كیك ها و دسرهای روی میز دل هر تازه واردی را آب می اندازد و به راحتی از كنار كتلت ها و نوشیدنی ها نمی گردد گذشت.
با یك گشت ساده در اینجا هم می توانید لذت بخش ترین غذاها و دسرها را میل كنید و هم در بین بازارچه ای از صنایع دستی خرید كنید. از عروسك و گل و گیاه گرفته تا زیورآلات و پیكسل های چوبی دست ساز و....
اینجا جشنی به اندازه بزرگی دل هایی برپاست كه روز تعطیل شان را مقرر است به كودكان كار اختصاص بدهند و عواید فروش محصولاتشان را از غذا گرفته تا صنایع دستی و... به انجمن پشتیبانی از كودكان كار اهدا كنند.
افتتاحیه بیست و پنجمین بازارچه خیریه انجمن پشتیبانی از كودكان كار كه در باغ كتاب تهران در حال برگزاری است، با شور و حال عجیبی همراه می باشد.
خیلی از داوطلبان و همراهان این انجمن در حال فروش و عرضه محصولاتی هستند كه مقرر است همه یا بخشی از عواید فروششان را به نفع كودكان كار اختصاص دهند. هزینه هایی كه مقرر است در بخش های آموزش، مددكاری، بهداشت و درمان و.... این كودكان صرف شود.

* غذاهایی با طعم عشق
سالن نسیم باغ كتاب تهران مثل همیشه نیست. راهنمایانی كه در سالن های باغ كتاب هستند شما را هدایت می كنند به محل برگزاری خیریه. اینجا آغازین چیزی كه توجه هر تازه واردی را به خود جلب می كند غذاهایی است كه عطرش در فضای سالن در هم آمیخته و محال است با آمدن به این بازارچه ضعف نكنید. قیمت غذاها مناسب می باشد و میزهایی در وسط سالن برای استراحت تعبیه شده است.
خیلی از بازدیدكنندگان این بازارچه با یك تیر دو نشان را هدف می گیرند. هم می توانند غذاهای خانگی و خوشمزه را امتحان و از بخش صنایع دستی و فروشگاهی این بازارچه خرید كنند و هم با خرید هر محصولی در پشتیبانی از كودكان كار سهیم شوند.
«این غذاها را با عشق پخته ایم. بخرید و از خوردن آن لذت ببرید». اینها را زن میان سالی كه در بازارچه حضور دارد به زبان می آورد. مژگان خالقی یكی از فروشندگان غذا و داوطلب انجمن پشتیبانی از كودكان كار است. او می گوید: موجب این كار دخترم پریسا بود.
پریسا بزرگی یكی از داوطلبان انجمن پشتیبانی از كودكان كار است. او به همراه مادر و خواهر و خاله ها و دخترخاله هایش در حال فروش غذاهای مختلفی از قورمه سبزی گرفته تا پاستا و ماكارونی و سمبوسه هستند. مژگان خالقی مادر پریسا همیشه دخترش را در انجام كارهای خیر حمایت می كند و گاهی باز با او همراه میگردد.
او می گوید: دخترم پریسا كارهای خیر را دوست دارد. او عضو انجمن پشتیبانی از كودكان كار هم هست و چندی قبل با ما تماس گرفتند و اطلاع دادند كه می توانیم غذاهایمان را به نفع كودكان كار به فروش برسانیم. ما هم خیلی استقبال كردیم وهمراه با خواهرهایم دست به كار شدیم.
همه غذاهایی كه روی میز قرار داد با هزینه شخصی خانواده بزرگی و خالقی تهیه شده و آنها قصد دارند همه عواید فروش غذاهایشان را به انجمن پشتیبانی از كودكان كار اهدا كنند.
خالقی می گوید: انجام این كارها فقط حس و حال بچه های كار را خوب نمی كند بلكه انجام هر كار خیری حال خود آدم را هم خوب می كند. وقتی آغاز به پخت و پز كردیم غیر از اینكه بهانه دورهمی خانوادگی شد، حس و حال خوبی هم برایمان دارد. به نظرم این حس را همه باید تجربه كنند.
مادر پریسا معتقد می باشد همه غذاها رابه همراه خواهرها و دخترانشان با عشق درست كرده اند و هر خریداری را تشویق به خرید از غذاهایش می كند. او ادامه می دهد: ما با انجام این كارها می توانیم برای فرزندانمان هم الگوسازی نماییم. دختران و پسران ما یاد می گیرند، در كارهای گروهی همراه شده و آموزش می بینند كه در حد توانشان با افراد نیازمند به حمایت، همدردی كنند.

* پشمولك حرف گوش كن
«اسم این عروسك پشمولك حرف گوش كن است». این را می گوید و عروسكی صورتی را به دست می گیرد. عروسكی كه به یك ریسمان متصل است. شكیبا عالی زاد ابداع كننده این عروسك معتقد می باشد كه عروسكش با فرمان وی در ریسمان حركت كرده و متوقف میگردد. حتی می گوید اگر سر عروسكش داد بزنید او لج می كند و دیگر حركت نمی نماید.
شكیبا عالی زاد دختر دانشجویی است كه غرفه ای را در این بازارچه اجاره كرده است. او خیلی اتفاقی با این بازارچه آشنا شد و می گوید: خیلی جاها غرفه اجاره می دهند اما هزینه هایش بالا است. اجاره غرفه هم یا به شهرداری می رسد یا صاحبان غرفه ها. اما اینجا پول اجاره غرفه به كودكان كار می رسد و به همین خاطر تصمیم گرفتم غرفه ای را اجاره كنم.
او ادامه می دهد: من از داوطلبان انجمن پشتیبانی از كودكان كار نیستم اما دوست دارم بخشی از فروش عروسك هایم را به این انجمن اهدا كنم. فقط امیدوارم مردم از پشمولك ها استقبال كرده و با خرید آن در پشتیبانی از این انجمن سهیم باشند.

*مسئولیتی كه به گردنمان است
هرچقدر به ظهر نزدیك می شویم بخش بازارچه باغ كتاب شلوغ تر و غذاهایی كه برای فروش گذاشته شده كمتر میگردد. اما با رفتن گروهی از داوطلب افراد تازه نفسی با غذاهای خوشمزه تر میزها را پر می كنند. این ضیافت از 9 پگاه شروع شده و تا 10 شب ادامه دارد.
از بخش غذا كه بگذرید، قدم زدن در بخش بازارچه هر بیننده ای را سر ذوق می آورد. خیلی از افرادی كه غرفه اجاره كرده اند، دست سازه هایشان را به فروش می رسانند. حالا این افراد یا از داوطلبان انجمن هستند یا افرادی كه دوست دارند به شكلی حامی این انجمن باشند.
پیكسل های چوبی دست ساز، زیورآلات، شوینده ها، روغن های گیاهی، عروسك، كیف وگل و گیاه و... از دیگر محصولاتی هستند كه در بخش صنایع دستی به فروش می رسند.
اما برای آنهایی كه همراه با فرزندان قد و نیم قدشان به این بازارچه آمده اند سرگرمی هایی در نظر گرفته شده است. از طراحی چهره تا میز نقاشی و ساخت كاردستی با كاغذ.
یكی از داوطلبان كه در حال فروش ساندویچ های یكی از خیران است، می گوید: من از یك سال پیش و به صورت اتفاقی با این انجمن آشنا شدم و تصمیم گرفتم عضو آن شوم. من فكر می كنم هر فردی غیر از وظایف و كارهای شخصی اش در زندگی، باید در كارهای انسانی و اجتماعی هم سهیم باشد. این وظیفه و مشاركت اجتماعی است و نباید بی تفاوت از كنار مسئولیت اجتماعی مان رد شویم.

* پشتیبانی از 1400 كودك
امروز اما مسئولان و تعدادی از اعضای هیئت مدیره و هئیت امنای انجمن پشتیبانی از كودكان كار باز در باغ كتاب حضور دارند و از نزدیك شاهد برپایی بازارچه هستند. در بین مردم غذا می خورند و آنها باز با خرید غذا از انجمنی كه مشغول كار در آن هستند حمایت می كنند.
امیرباقری زاد مدیرعامل انجمن پشتیبانی از كودكان كار باز اینجا حضور دارد. او می گوید: بازارچه سالی دو بار برگزار می گردد. اما از برگزاری این بازارچه اهداف مختلفی داریم. یكی ترویج و اطلاع رسانی است. می خواهیم سوژه كودكان كار را در بین مردم پررنگ و حساسیت مردم را به معضل كودكان كار بیشتر نماییم.
اما یكی دیگر از اهداف این انجمن از برپایی بازارچه جذب مخاطب به صورت داوطلب است. «این بازارچه حتی كمك به جذب حامیان مالی باز می كند. به هر حال انجمن پشتیبانی از كودكان كار یك سازمان مردم نهاد و غیردولتی است».
باقری زاد ادامه می دهد: بازارچه در دوبخش برگزار شده است. غذا و غرفه كالا. در بخش غذا یا مردم خودشان غذا آورده اند و می خواهند همه عواید فروش غذاهایشان را به نفع انجمن هزینه می كنند یا شركت ها، رستوران ها و... تعدادی غذا را برای فروش به بازارچه اهدا كرده اند و داوطلبان ما آنها را به فروش می رسانند. مثلا یكی از فست فود ها، 100 پیتزا را به نفع انجمن اهدا كرده تا ما آنها را به فروش برسانیم. غرفه های كالا باز به صورت مشاركتی به نفع انجمن و صاحبان كالا عرضه میگردد.
به گفته باقری زاد هم اكنون حدود 150 داوطلب مسائل مربوط به بازارچه از پخش تراكت تا فروش بلیط، منابع انسانی و... را تشكیل داده اند.
اما هزینه های فروش این بازارچه با عنایت به نیاز كودكان برای آنها هزینه میگردد. «انجمن در بخش آموزش، حدود 1400 كودك را حمایت می كند. از این تعداد 500 كودك به صورت مستقیم آموزش می بینند و مابقی با حمایت های انجمن وارد مدارس دولتی شده و همچنان از حمایت های مددكاری، بهداشتی، روانشناسی و... بهره می گیرند».
هزینه های انجمن پشتیبانی از كودكان كار در بخش های مددكاری، درمان، یك وعده غذای گرم، تامین مایحتاج آموزشی(روپوش، كتاب های درسی و...) ترویج و اطلاع راسنی به مردم و.... صرف میگردد.

* كار كودك عادی نیست
باقری زاد اما در ادامه صحبت هایش اشاره می كند: مشاهده كار كودك یك امر عادی نیست بلكه لطمه اجتماعی جدی است. هدف مهم ما در انجمن این است كه كودكان نباید كار كنند بلكه باید آموزش ببینند، تفریح مناسب داشته، بازی كنند، آسایش و امنیت داشته و ضروریات زندگی را داشته باشند. در غیر این صورت گرفتار لطمه شده و این سوژه در بزرگسالی آنها بازتاب خوبی نخواهد داشت. بنا بر این همه ما مسئول هستیم و در كاهش معضل كار كودك باید پیش قدم شویم. بنا بر این هدف ما جلب مشاركت های اجتماعی است.
او ادامه می دهد: بچه هایی كه ما با عنوان كودكان كار سر چهارراه و در كوچه و خیابان می بینیم فقط دو الی سه درصد بچه های كار هستند. خیلی از این كودكان دور از چشمان ما در كارگاه ها، كوره پزخانه ها، خیاط خانه ها و... به كار مجبور هستند و می توان گفت بخش زیادی از بچه های كار اوضاع خوبی ندارند.

* چطور كمك كنیم؟
مردم نه تنها از راه شركت در بازارچه ها و برنامه های انجمن های پشتیبانی از كودكان كار بلكه از طریق های دیگری هم می توانند كمك كنند. در این میان اما كمك های مداوم و پایدار بیشتر از كمك های مقطعی می تواند ثمربخش بوده و در زندگی این بچه ها تاثیر مثبتی داشته باشد.
خیلی از ما روزانه در كوچه و خیابان ها، مترو و اتوبوس و... به این بچه ها كمك مالی می نماییم اما كمك مالی ما به یك نفر بوده و اثربخش هم نیست.
باقری زاد می گوید: مردم به جای پرداخت پول مستقیم به بچه ها می توانند از راه سمن ها این كار را انجام بدهند. در واقع كمك مالی به سمن ها، در پروسه كمك رسانی به این بچه ها تعادل برقرار می كند و سمن ها با برنامه ریزی این هزینه ها را خرج درمان، آموزش، مددكاری و... این بچه ها می كنند.
مدیرعامل انجمن پشتیبانی از كودكان كار ادامه می دهد: كودك موجود معصومی است و باید حمایت شود. نباید نسبت به این سوژه بی تفاوت باشیم. به این فكر نماییم اگر این اتفاق برای هر كدام از ما بیفتد و كودكمان مجبور به كار شود از جامعه مان چه توقعی داریم؟ آیا در شان جامعه مان هست كه كودكانمان كار كنند؟ ما می خواهیم به این حس همگانی برسیم كه شان ایرانی مسلمان در این نیست كه كودكانمان در كارگاه ها كار كنند. آنها باید از حداقل های رفاهی برخوردار بوده و زندگی امنی را تجربه كنند.
گزارش از فاطمه شیری
اجتمام* ف ش*1193


5.0 / 5
4486
1397/09/09
01:24:48
تگهای خبر: اجاره , خانه , خرید , رفاه
این پست مرکز املاک را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین