ضرورت تقویت جزئی نگری برای عملیاتی شدن طرح ها

ضرورت تقویت جزئی نگری برای عملیاتی شدن طرح ها مشاور و مدیرکل دفتر شهرداری تهران اظهار داشت: در طراحی های شهری نمی گردد نسبت به مخاطبان و ذی نفعان بی تفاوت باشیم.


به گزارش مرکز املاک به نقل از ایسنا، امروز (پنجشنبه) کارگاه مجازی برای طراحانه اندیشیدن به فرصت های شهری خیابان ولیعصر با هدف تبدیل خیابان ولیعصر به خیابانی کامل و حرکت در راه ثبت جهانی با حضور ۱۴ گروه معمار و طراح شهری، در سه پنل تخصصی اجرا شد. در پنل اول این کارگاه طرح هایی برای اصلاح بن بست فلق، حد فاصله خیابان های جهان تاب و سی و دوم، ابتدای خیایان سید جمال الدین اسدآبادی و خیابان اتحادیه و مقابل دانشگاه تهران ارائه شد.
مصطفی کاظمی، مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران که در این پنل حضور داشت با اعلان اینکه طرح هایی که ارائه داده می شود باید جنبه اجرائی داشته باشد، اظهار داشت: در حقیقت اگر بتوانیم جزئیات را مشخص نماییم، تفاوت میان طرح و خروجی زیاد نخواهد بود. شهرداری تهران با پیمانکاران مختلف سروکار دارد، باید طرح ها به شکلی باشند که پیمانکاران بتوانند آنرا تبدیل به خروجی مطابق با طرح کنند.
وی همین طور با اشاره به نادیده گرفته شدن کف خیابان و مشخص نبودن مصالح مورد استفاده در طرح ها، اظهار داشت: بنا بر آب و هوا، میزان تردد، شکل خیابان و غیره باید نوع مصالح استفاده شده در کف خیابان تفاوت داشته باشد و این مساله در طرح ها باید مشخص شود.
مدیر کل دفتر شهردار تهران افزود: همین طور در طراحی ها خط آسمان نیز اهمیت زیادی دارد، اینکه شهروندان از پایین چه چیزی را می بینند و اگر فردی از بالا ببینید، چه سازه هایی مقابل چشمش قرار دارد، اهمیت دارد.
کاظمی با اعلان اینکه در طرح های ارائه شده به گونه های گیاهی کم تر پرداخته شد، اشاره کرد: ما در طرح ها باید به رفتاری که شهروندان با این محیط ها دارند و مخاطبان نیز دقت نماییم. طراحی برای مردم نباید باشد باید با مردم باشد. باید حس تعلق در مردم ایجاد نماییم و نمی گردد نسبت به مخاطبان و ذی نفعان بی تفاوت باشیم.
وی همین طور با اشاره به وجود عناصر مزاحم در طول خیابان ولیعصر اظهار داشت: شاید این عناصر به چشم شهروندان کم تر بیاید اما حضور دارند و چهره مسیر را برهم می زند. در طرح ها باید به حذف این زوائد هم توجه گردد.
مشاور شهردار تهران اضافه کرد: معتقدم ما در طراحی کلان حرفه ای هستیم اما در طراحی جزئیات نه. اگر یاد بگیرم جزئیات را طراحی نماییم در طراحی کلان هم موفق خواهیم بود.
وی همین طور به تاثیر علوم شناختی در طراحی شهری اشاره نمود و اصرار کرد که؛ در اصلاح رفتارهای شهروندان و تغییر آنها می شود از علوم شناختی بهره برد.
مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران افزود: احیانا تعدادی از طرح های ساماندهی خیابان ولیعصر را تا آخر سال جاری اجرائی نماییم. مباحثی که برای خیابان ولی عصر هم اکنون مطرح می شود تحت یک چارچوب و سیاست کلی است تا بتوانیم این خیابان را به یک خیابان با کیفیت بالاتر تبدیل نموده و آماده برای ثبت جهانی شود.

وی اشاره کرد: قاعدتا برای رسیدن به این هدف باید یکسری اتفاقات ریز و درشت در طول ۱۸ کیلومتر خیابان رخ دهد. به بسیاری از این اتفاقات کوچک اگر توجه گردد وضع موجود به سمت وضعیت مناسب تری تغییر خواهدنمود.

مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران با اعلان اینکه گروه ها و نقاطی که انتخاب شده اتفاقی نبوده است؛ اضافه کرد: یعنی همان نقاطی هستند که می شود با مداخلات کوچک و به صورتی کم هزینه کیفیت فضا را بهبود ببخشند. این نخ تسبیح یا خط کلی طرح است.

کاظمی افزود: اینکه گروه ها با یکدیگر متفاوت هستند و تفاوت سلیقه و خط وجود دارد، مشکل ساز نخواهد شد تا زمانی که روح کلی طرح را از دست ندهند. یعنی بنا نیست این طرح ها یک دفعه شاکله فضا را به هم بریزند و اتفاقات عجیب و غریب در آنجا رقم بزنند، بلکه بنا به ساماندهی با اصلاح جزئیات است که فضا را بهتر کنند. ضمن اینکه گروه ناظر بر این طرح ها دقت خواهدنمود که خط کلی از دست نرود.

مشاور و مدیر کل دفتر شهردار تهران در پاسخ به پرسشی درباره زمان بندی تحویل و اجرای طرح های ساماندهی خیابان ولیعصر اظهار داشت: طراحان چهار هفته فرصت دارند که طراحی های خودرا انجام دهند. اگر به مشکل خاصی برنخوریم امیدواریم تا آخر سال بتوانیم برخی از آنها را اجرا نماییم. تکمیل تمامی آنها ممکنست تا اوایل اردیبهشت سال آینده و یا اوایل خرداد زمان ببرد.
در ادامه این جلسه ایمانی جاجرمی، جامعه شناس نیز با اعلان اینکه ایده ها باید ارتباط بین خیابان ولیعصر را با شهر تهران برقرار کند، اظهار داشت: فضای شهری باید زیرساخت اجتماعی نیز داشته باشند. فضایی برای آشناهایی اتفاقی، درنگ ها؛ درعین حال باید تصویری از آینده نیز در طرح ها ارائه شود که که بدانیم که در آینده چه فضایی داریم و با آن ارتباط برقرار نماییم.
وی همین طور با اعلان اینکه نیم رخ اجتماعی از مسائلی است که باید در طرح ها دیده شود، افزود: اینکه چه آدم هایی اطراف این پروژه زندگی می کنند؛ اهمیت زیادی دارد. درعین حال من مخالف این مساله هستم که در طرح های شهری امتیاز بیشتری به گروه های بهره مند داده شود و مشکل ما در تهران همین مونوپل گروه های اقتصادیست.
وی اشاره کرد: در عین حال باید نتایج طرح ها نیز مشخص و در ارائه ها، تحلیل های جنسیتی لحاظ شود. اینکه طرح بیشتر به نفع زنان است یا مردان، آیا سالمندان در طراحی ها جایی دارند یا نه و در عین حال مشخص باشد اجرا کننده طرح ها بخش خصوصی یا شهرداری است؛ نوع تعامل هرکدام از این بخش ها متفاوت می باشد.
تورج فرهادی، شهردار منطقه ۶ نیز معتقد می باشد که؛ برای اجرای طرح ها باید واقع نگر بوده و پاهای خودرا بر روی زمین بگذاریم. خیابان ولیعصر ستون فقرات شهر تهران است و اقدامات ما در این خیابان اهمیت زیادی دارد.
به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی شهرداری تهران، فرهادی افزود: علاوه بر دانستن نقش خیابان ولیعصر باید بین طراحی ها نیز ارتباط منطقی ایجاد شود. هر اقدامی باید مانند نخ تسبیح به هم ارتباط داشته باشد و وقتی از بالا به خیابان ولیعصر نگاه می نماییم، ارتباطی جدا نشدنی بین عناصر ببینیم که در عین حال قابلیت اجرائی شدن هم داشته باشند.



1399/11/10
14:37:05
0.0 / 5
1294
تگهای خبر: پیمانكار , شهرداری , شهرسازی , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
مرکز املاک
msamlak.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مركز املاك محفوظ است

مركز املاك

املاک و زمین